Laat u inspireren in onze blog

0

Houten zwembaden inbouw of opbouw

Houten zwembaden kennen de laatste jaren een bijzondere opmars. Hout is een mooi materiaal welke zich goed in elk tuintype integreert, wat waarschijnlijk ook de reden is waarom er vaak voor een houten zwembad word gekozen.
Een houten zwembad word meestal voor twee derden ingebouwd, maar kan ook volledig ingebouwd, als helemaal bovengronds worden geplaatst. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en afmetingen, zodat je zelf kan kiezen welk model het best in jou tuin past.

Een zwembad voor elk budget

Wil je met deze zomerse temperaturen een eigen zwembad, maar beschik je over een kleiner budget dan is een houten zwembad een uitstekende keuze. De korte doorlooptijd voor de plaatsing van een houten zwembad ligt mede mee aan het succes van het gamma. Heel wat mensen beslissen vrij impulsief om een zwembad te plaatsen en een houten zwembad maakt het mogelijk dit vrij snel te realiseren in vergelijking met bijvoorbeeld een bouwkundig betonnen zwembad. De montage beloopt een tweetal dagen indien dit door onze vakmensen uitgevoerd word, maar ook de doe-het-zelvers onder ons kunnen dit zwembad plaatsen. Wanneer de instructies goed worden gevolgd kunnen zij dit zwembad opbouwen in 3 werkdagen.

Houten zwembad Gardipool

De structuur van deze baden bestaat uit Noord-Europees grenen hout van 45mm dat autoclaaf behandeld is, zodoende heeft het een schimmelwerende bescherming. De extra dikke randen zijn zodanig verstevig dat men er zonder probleem kan op zitten of staan. Optioneel kunnen de afdekranden zelfs in een tropisch hardhout worden verkregen omdat deze van nature uit niet kunnen rotten. Het Gardipool concept biedt een kwaliteitszwembad dat esthetiek aan functionaliteit koppelt. Top of the bill is het unieke gebrevetteerde verbindingssysteem met zwaluwstaart. Dit verbindingssysteem  is uitgerust met een roestvrije inox draadstang die uw zwembad niet alleen volledig demonteerbaar maakt, maar tevens het voordeel biedt de constructie ten allen tijde extra te kunnen aanspannen. In de steunplanken en de randen is een mooi profiel geschaafd wat voor een esthetische look zorgt en daarenboven mogen we het aparte uitzicht van de zwaluwstaart niet vergeten.

Een kindvriendelijk zwembad

Dankzij de zwaluwstaartverbinding zijn er geen gevaarlijke uitstekende hoeken, waar kinderen zich kunnen aan bezeren. Veiliger en Kindvriendelijker kan niet. Ons gamma houten zwembaden bestaat uit verschillen modellen die afhankelijk van het model verkrijgbaar zijn in 3 dieptes.
Houten zwembaden hebben de naam dat ze goedkoop zijn, maar toch bestaat er een groot prijsverschil in al de verschillende pakketten. Zo heb je reeds volledige pakketten voor € 2000. De meer luxueuzere naar vorm, afmeting en houtsoort komen al snel tussen de 7000 à 8000 euro voor een zwembad met standaardafmeting van 8x4m. Zo kunnen we besluiten dat houten zwembaden redelijk zijn van prijs en makkelijk te plaatsen. Een aanrader voor de liefhebbers dus.

Categories: Zelfbouw zwembaden, Zwembaden

Tags:

Wij antwoorden vrijblijvend al uw vragen