Laat u inspireren in onze blog

0

Zuinige zwembadpomp

Is uw zwembadpomp aan vervanging toe? Een zwembadpomp heeft een levensduur van 5 tot wel 15 jaar afhankelijk van het gebruik en de kwaliteit van het water dat de pomp moet verplaatsen. Met een goede waterbehandeling verlengt u de levensduur van alle onderdelen van uw zwembad. Tegenwoordig is het verstandig om de traditionele zwembadpomp te vervangen voor een frequentie gestuurde energiezuinige zwembadpomp.

Een gemiddelde zwembadpomp van ongeveer 1PK verbruikt op een dag van 10 draaiuren ongeveer €3,00 aan stroom.
Heeft u er weleens over nagedacht dat deze kosten flink kunnen worden verminderd? door het gebruik van een zwembad pomp die op lage toeren draait kunnen de kosten worden gereduceerd naar €0,60 – €0,80 per dag! Zo kan de pomp op verschillende toerentallen draaien, bijvoorbeeld een snelheid voor normaal filteren, een snelheid om te stofzuigen, een snelheid om te  terugspoelen etc. etc. de mogelijkheden hiermee zijn eindeloos!

Door het gebruik van deze techniek bespaart u al snel €200,00 tot €300,00 per jaar!

Niet alleen worden de kosten omlaag gebracht ook het geluid van de zwembadpomp worden stukken minder, zelfs op lage toeren bijna niet hoorbaar! En de kosten voor het systeem worden door de besparing bijna binnen de 2 jaar terugverdiend!

Op ieder gebied worden de oude technieken vernieuwd dus ook op het gebied van zwembaden. Het vervangen van een zwembadpomp vergt in vele gevallen slecht een kleine moeite.

Categories: Zwembaden, Alles over zwembad onderhoud

Tags:

Wij antwoorden vrijblijvend al uw vragen